Snabblån – vad är det?

Med hjälp av ett snabblån kan du få pengar mycket snabbt. Snabblån heter nämligen just ”snabblån”, tack vare mycket snabba utbetalningar. Enkelt förklarat kan man säga att ett snabblån är detsamma som ett mikrolån eller ett smslån. Skillnaden mellan snabblån och smslån är dock att du inte kan ansöka om snabblånet via din telefon.

Fördelar med snabblån

Under en väldigt lång period var många människor rädda för snabblånet. Man hade fått höra om de skyhöga räntorna som väntade och de tillkommande avgifterna som man inte fick någon information om i samband med ansökan. Idag ser marknaden dock annorlunda ut. Konkurrensen mellan bankerna och långivarna är väldigt stor, vilket har lett till mer förmånliga villkor för låntagarna. Det går mer än väl att hitta ett lån av detta slag som har en bra ränta, men det gäller att man ser sig om ordentligt och jämför långivarna med varandra innan man väljer viken långivare man vill gå vidare med.

Den främsta fördelen är naturligtvis de snabba utbetalningarna, men detta är inte allt. Snabblån är dessutom otroligt enkla att ansöka om och långivarna ställer inte heller samma krav som vid t.ex. ett privatlån. Här kan du ansöka även om du skulle råka ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare. Har du en skuld hos Kronofogden kommer din ansökan dock inte att gå igenom. Det långivaren gör är att titta på hur din ekonomi ser ut i dagsläget och inte hur den såg ut förr. Detta gör att fler människor har möjlighet att ta ett snabblån, även om man har en dålig ekonomisk historik.

Hur mycket kan man låna?

När man ansöker om ett snabblån bör man vara införstådd med att lånebeloppen inte uppgår till särskilt höga summor. Det finns snabblån upp till 50.000 kronor, men det vanligaste är att beloppen ligger någonstans mellan 1000 till 30.000 kronor. Hur mycket just du kommer att få låna beror på ett flertal faktorer, t.ex. just betalningsanmärkningar och hur din inkomst och dina utgifter ser ut.

En stor skillnad ligger dock i räntan. För privatlån sätts räntan t.ex. individuellt, men vid ett snabblån får alla ansökande exakt samma ränta. Du bör vara säker på att du har råd att hantera lånet och betala tillbaka pengarna inom utsatt tid. Snabblån har nämligen en betydligt mer snäv återbetalningstid, vilket betyder att du inte kommer ha flera år på dig att betala tillbaka.

Snabblån utan UC

För många kan kreditupplysningar vara ett problem när man vill ansöka om ett lån, men inte när det kommer till snabblån. Det finns ett flertal olika långivare som erbjuder snabblån, utan att de använder sig av Upplysningscentralen. Majoriteten av alla företag och banker använder nämligen UC idag när de vill hämta information om en person som ansöker om lån eller krediter. För många kreditupplysningar inom en kortare period kan vara orsaken till att ditt lån inte blir beviljat, eftersom det då blir svårt för långivaren att se om du har accepterat andra lån eller krediter som ännu inte registrerats. Använder långivaren sig av ett annat kreditupplysningsföretag kan du slippa detta problem.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*