Fördelar med att samla dina lån

Har du hört talas om möjligheten att samla sina lån och krediter? Bra! Detta är nämligen något som fler personer skulle behöva göra, men aldrig tar sig tid att faktiskt komma till skott med.

Idag har nästan alla människor över 18 år någon form av skuld sedan tidigare eller krediter. Det kan t.ex. handla om en kredit i en butik som säljer kläder, elektronik eller resor. Det kan även handla om större privatlån, billån eller andra typer av skulder. Varje månad behöver man betala av amorteringen på dessa lån, men utöver detta väntar även en ränta. Alla lån har individuell ränta, vilket betyder att om du har många krediter och lån så förlorar du stora summor pengar på enbart räntan. Detta sker inte vid ett engångstillfälle, utan du förlorar pengar varje månad.

Samla lån och krediter

Det finns flera anledningar till att samla sina lån och krediter. En samling går till som så att man ansöker om ett nytt lån hos en långivare eller bank och där anger man också att man är intresserad av att samla eller lösa tidigare skulder. Du tar sedan pengarna som du får från det nya lånet och betalar av alla de andra skulderna och krediterna som du har. På så sätt får du endast ett månadsbelopp och en ränta som ska betalas istället för flera olika.

En annan anledning till varför man väljer att samla lån och krediter kan vara att dessa faktiskt sätter käppar i hjulen för att man ska kunna få ett nytt lån. Varje gång du ansöker om ett lån kommer en kreditupplysning att tas och på denna står det tydligt vilka utgifter i form av skulder och krediter som du har. Om banken eller långivaren anser att du har alldeles för många kan detta vara en anledning för banken att ge avslag på din ansökan. I bankens ögon kommer det nämligen se ut som att du bara vill ta på dig fler och fler lån, utan att först betala av de du redan har. Genom att lösa dina lån och förklara detta för banken så visar du istället att du tar ansvar för din ekonomi och din kreditvärdighet blir således högre.

Alla banker har olika regler, men att samla sina lån är alltid möjligt. Är beloppen som ska lösas höga kan banken själv gå in och se till att de blir lösta, medan mindre belopp får man hantera själv. För att lösa en skuld eller kredit med hjälp av banken behöver du uppge var du har ditt lån och hur mycket som återstår att betala. Ska du lösa skulderna själv hör du av dig till diverse företag och förklarar att du vill betala in det fullständiga beloppet direkt. Det vanligaste då är att man får ett bankkontonummer som man kan använda sig av och en kod att uppge vid betalningen. Är du osäker på hur du ska gå tillväga ska du alltid kontakta företaget som utfärdade krediten/skulden åt dig och få vägledning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*