Privatlån

I dagens samhälle är det otroligt vanligt att människor lånar pengar. För att låna pengar kan man vända sig till en bank eller långivare, men det går även bra att använda en låneförmedlingssajt och jämföra lån mellan olika banker med ett och samma klick. På marknaden erbjuds det mängder av olika typer av lån som privatpersoner kan använda sig av. Bolånet är mycket populärt för den som vill investera i en bostad, men den låneform som ligger högst upp på listan är privatlånet.

Ett privatlån riktar sig till privatpersoner och här krävs ingen form av säkerhet för att du ska få låna. Beloppen kan sträcka sig mellan allt från 10.000-600.000 kronor, men hur mycket just du kommer att få låna beror på ett flertal faktorer. Till skillnad från ett sms lån eller ett snabblån så har långivare och banker betydligt högre krav på den som vill ansöka om ett privatlån. Du behöver med andra ord uppfylla alla de krav som banken ställer på dig och ha en hög kreditvärdighet överlag.

Hur kan man använda privatlånet?

Du kan möjlighet att använda dig av ett privatlån i nästan alla situationer där du är i behov av pengar. Lånet är privat, vilket betyder att du inte behöver redovisa eller förklara för långivaren/banken vad du ska använda pengarna till. Frågan kan naturligtvis ställas, men banken kommer inte att lägga vikt i om du vill köpa en ny bil för pengarna eller om du vill renovera i hemmet. Privatlånet kan således användas till vad du själv känner för, utan att du behöver någon säkerhet eller förklaring till varför.

Trots att privatlånet ger en väldigt stor frihet så är det viktigt att man lånar ansvarsfullt. Privatlån har oftast en bra ränta och bekväm löptid, men det betyder inte att alla människor ändå kan hantera lånet. Pengarna ska alltid betalas tillbaka till banken inom utsatt tid. Även om du uppfyller kraven är detta något du måste ha med dig i tankarna.

Krav för att ansöka om privatlån

Alla banker och långivare har sina egna krav på sina låntagare, men det finns fortfarande några grundregler som gäller för de allra flesta. Ålder kan förvisso variera och så även taxerad minimiinkomst. Hör dig för med banken eller långivaren som du vill använda dig av om du är osäker på vad som gäller.

  • Ålderskrav – Det vanligaste är att du behöver vara minst 18, 20 eller 21 år fyllda. En bank kan dock neka en låntagare med en hög ålder, eftersom detta anses som en risk.

 

  • Krav på inkomst – Ett krav mellan 80 000 och 250 000 kronor om året är inte ovanligt.

 

  • Anmärkningar – Du kan inte ansöka om ett privatlån om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

 

  • Boende – Du behöver vara folkbokförd i Sverige och inneha ett svensk bankkonto.

Observera att ju högre kreditvärdighet som du har, desto bättre lånevillkor kommer du också att få. Har du en låg inkomst med många krediter och skulder sedan tidigare kommer din ränta och ditt lån att baseras därefter. Ett tips är att samla sina lån i samband med den nya ansökan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*